Categorie archief: klantgericht organiseren

quote-you-ve-got-to-start-with-the-customer-experience-and-work-back-toward-the-technology-not-the-steve-jobs-240874.jpg

Steve Jobs: ‘start with customer experience…!’

Je kunt tegenwoordig niet meer om Customer Experience heen. De klant is koning en bedrijven zijn er steeds meer van doordrongen dat niet alleen de verkoper maar de hele organisatie bij kan dragen aan het verbeteren van de klantervaring. Door alle nieuwe digitale mogelijkheden zien b2b-bedrijven vaak door de bomen het bos niet meer, welke keuzes moeten ze maken en wat levert nu het meeste op?

Steve Jobs zei het al: De sleutel voor succes zit in direct contact met je bestaande klanten. Wat waarderen ze in je dienstverlening en wat kan er beter? En waar zitten ze nu echt op te wachten? Heb eens een goed gesprek met je klanten en vraagt wat ze triggert. Alleen diepgaand inzicht in de beweegredenen van je klant stellen je in staat de juiste keuzes te maken voor de inzet van nieuwe media en technologische toepassingen.

In de praktijk zien we bij b2b-organisaties al successen zonder grote investeringen. Alleen al de dialoog aangaan met je klanten geeft een enorme boost aan de customer experience. Een klant wil namelijk niets liever dan serieus genomen worden. En dat dat voor jou als organisatie niet alleen een grotere binding met je klanten betekent maar ook nog eens een schat aan informatie oplevert maakt het meer dan de moeite waard!

 

Vakantieplaatje

En…hebben je klanten een fijne vakantie gehad?

Het vragen naar de vakantieavonturen van je klanten is rond deze tijd een voor de hand liggende vraag. Je brengt je klanten hiermee in ieder geval weer even terug in de vakantiestemming en het is een makkelijk onderwerp om maar niet meteen over business te beginnen.

Toch verbaast het mij dat iedereen vanalles aan haar klanten durft te vragen behalve vragen waar het nu écht om gaat. Wat waardeert jouw klant aan je dienstverlening, wat gaat er goed maar juist ook: wat kan er beter? Wat als je klant directeur van jouw bedrijf zou zijn; wat zou hij als eerste veranderen? Leuke vragen waar je niet alleen zelf beter van kunt worden maar je klanten ook.

Natuurlijk kan dat soms best eng zijn maar vergeet niet dat je klanten niet voor niets klant bij je zijn. Ook krijg je veel meer zicht op positieve aspecten van je organisatie die je vaak zelf niet eens in de gaten hebt. En wil je dat je klanten een keer echt het achterste van hun tong laten zien? Door middel van ons stappenplan ‘klantgericht organiseren’ verzorgen wij quickscans voor de inventarisatie van klantwensen, klantdialogen in allerlei vormen voor verdieping en andere klantbijeenkomsten en events voor het realiseren van specifieke doelstellingen.

Meer weten? Bel of mail voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak!

simone@eyedo.nu

06 23 73 42 24

staatsloterij

Wat uw bedrijf kan leren van de Staatsloterij!

Op de radio hoorde ik deze week de commercial van de Staatsloterij. Ze hebben hun spelers gevraagd wat ze moeten doen om hun dienstverlening te verbeteren en het vertrouwen terug te winnen. Hieruit zijn 6 vernieuwde garanties voortgekomen waar ze zich aan houden.

Zo simpel is het eigenlijk voor elke organisatie. Of u nu wil werken aan uw imago, uw klanten meer aan uw bedrijf wil binden, wil weten wat uw verbeterpunten zijn of uw bedrijfsstrategie wil aanpassen: betrek je klanten bij dit proces in plaats van het zelf te verzinnen.

Met de klantdialoog van EYEDO kunt u deze doelstellingen allemaal bereiken. Bovendien voelen uw klanten zich echt serieus genomen indien u daadwerkelijk met hun input aan de slag gaat. De Staatsloterij geeft na deze input 6 garanties af aan hun spelers waar ze nu en in de toekomst op kunnen rekenen.

Weet u op welke garanties uw klanten eigenlijk echt zitten te wachten? Vraag het ze gewoon…! Meer weten hoe wij dit voor uw klanten kunnen organiseren? We horen het graag!

true-or-false

Ga de dialoog aan met je klant:de essentie van klantgericht organiseren

Eigenlijk heb ik niet veel woorden meer nodig om deze quote toe te lichten. Maar het geeft heel helder aan waar we bij EYEDO met ‘klantgericht organiseren’ voor staan.

Klanten zijn het bestaansrecht van je organisatie. Ze kunnen veel meer dan alleen je facturen betalen. Ze kunnen je informatie geven over je positieve aspecten en verbeterpunten waardoor je input hebt om je bedrijf verder te positioneren en te laten groeien. Ook kunnen ze je aanbevelen bij relaties, de meest effectieve en goedkope marketinginstrument is en blijft immers mond-tot-mondreclame. Maar voordat ze dit gaan doen zul je ze eerst serieus moeten nemen. Betrek je klanten bij je organisatie en ga de dialoog met ze aan. Geef ze het gevoel dat ze gewaardeerd worden als klant en investeer in aandacht. Vraag waar ze op zitten wachten en acteer daar naar. Alleen dan krijg je betrokken klanten die niet alleen klant blijven maar ook een stapje extra zullen zetten voor je.

‘Klantgericht organiseren’ begint meestal met een quickscan. Een kwantitatieve methodiek die in geval van b2b-bedrijven kwalitatieve informatie oplevert. Het gaat namelijk niet om grote aantallen maar wat een specifieke klant ervaart. Vervolgens ga je de diepte in. Afhankelijk van de eigen organisatiedoelstellingen kun je individuele klanten of klantgroepen benaderen voor deze verdieping. Benoem thema’s of issues en organiseer sessies om met elkaar hierover te brainstormen, te discussiëren of om tot oplossingen te komen. Dat is wat wij doen bij EYEDO. Naast inhoudelijke input op basis van de quickscan, ontzorgen wij onze opdrachtgevers op het gebied van de organisatie van klantbijeenkomsten in wat voor vorm dan ook, we kunnen als ‘neutrale partij’ zorg dragen voor de coördinatie van klantbijeenkomsten maar we kunnen ook een event organiseren waar uw klanten nog lang over napraten…

2014-2015-calendar-hero

“In 2015 gaan we écht meer met onze klanten doen…” maar wat?

Wat zijn uw goede voornemens voor uw bedrijf?

Het einde van 2014 is nu echt in zicht. Veel bedrijven zijn snel de laatste klussen af aan t ronden en staan met een been al weer in de eerste kerstborrels. Zo’n einde van het jaar biedt altijd ruimte om even terug te kijken maar ook vooruit te blikken.

Of het nu een erg succesvol jaar is geweest of niet, u heeft uw klanten keihard nodig. Laat u dat wel voldoende aan ze merken? Of wordt u ook telkens ingehaald door de tijd en ligt de focus op de business? Ok, u neemt uw klanten wel eens mee naar een voetbalwedstrijd of neemt ze mee uit eten maar zitten ze nu echt hierop te wachten? Weet u wel wat uw klanten waarderen en waar ze verbeterpunten zien voor uw organisatie? Hoe mooi zou het zijn wanneer u van uw klanten hoort waar u goed in bent en wat er beter kan? En dat u uw klanten serieus bij uw organisatie gaat betrekken?

2015 wordt een mooi jaar om daadwerkelijk iets meer met uw klanten te gaan doen (dan ze enkel en alleen mee te nemen naar een voetbalwedstrijd…). Begin eerst eens met een QUICKSCAN van EYEDO. Kort en snel maken wij voor u inzichtelijk wat uw klanten van u vinden en waar ze daadwerkelijk op zitten te wachten. In een overzichtelijk rapport doen wij vervolgens concrete aanbevelingen voor kwalitatieve verdieping en/of een klant-actieplan voor 2015 op basis van uw doelstellingen en input vanuit uw klanten! En dan wordt het pas écht leuk: wij organiseren vervolgens alles om uw klanten heen. Of het nu gaat om kennissessies, klantpanels, seminars, klantevents het maakt ons niet uit. Wij ontzorgen uw organisatie en maken uw klanten blij. Klantgericht organiseren noemen we dat.

Zin om hier op korte termijn verder met ons over van gedachten te wisselen? Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak!

Simone Dekkers

simone@eyedo.nu | 06 23 73 42 24

logo EYEDO

plaatjehuwelijk

Hoe goed is uw huwelijk…?!

Uw relatie met uw klanten is te vergelijken met een huwelijk. En zoals veel van ons weten is dat niet altijd een sprookje. Onlangs heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat er in een relatie 5 stadia worden onderscheiden. Deze 5 stadia zijn vlinders in de buik, bouwen, assimilatie, eerlijkheid en stabiliteit. Ten aanzien van de klantrelatie zijn er parallellen te vinden die inzicht bieden in uw huwelijk (met uw klanten).

Ik zet ze graag voor u op een rijtje:

Vlinders in de buik – Een nieuwe klant! Daar wil je erg je best voor doen. Je laat je van je beste kant zien en probeert hem op alle mogelijke manieren te verleiden en het naar zijn of haar zin te maken. U laat zien hoe graag u een relatie met de klant wil en de klant is blij dat hij een partner heeft gevonden voor de oplossing van zijn probleem en die hem het hof maakt. De klant voelt zich bijzonder en speciaal en kijkt uit naar een langdurige relatie.

Bouwen – Na de eerste fase inclusief een eventuele huwelijksreis, leren partners elkaar beter kennen en beginnen ze te bouwen aan hun relatie. De eerste diensten zijn geleverd en er is ruimte voor wederzijdse verkenning.

Assimilatie – Het koppel heeft nu ervaren dat de dienstverlening ‘goed’ is, nu moet de relatie nog ‘goed’ zijn. Willen beide partners wel hetzelfde en hebben ze dezelfde wensen hebben voor de toekomst. Het wordt veel serieuzer en het draait nu om ‘komen we hier samen uit?

 Eerlijkheid – De ‘echte’ partner, de ware persoon komt nu naar voren. Bij 15% levert dit angst, stress en twijfel op. Hoe serieuzer de relatie wordt, hoe meer kwetsbaarheid maar ook stress kan opdoemen, en ongemakkelijkheid rondom de relatie. Klanten gaan in deze fase op zoek naar alternatieven. Met name indien er niet naar hun geluisterd wordt en zich niet meer speciaal voelt.

Stabiliteit – Als een koppel de emotionele achtbaan van de eerste 4 stadia kan handelen, komt het in stadium 5 terecht, dat zich kenmerkt door vertrouwen en intimiteit. Indien je samen in dit stadium belandt word je daar gelukkig van. Het hormoon oxytocine komt vrij door positief persoonlijk contact en dit versterkt eveneens de verbintenis.

EYEDO helpt in elke fase van de klantrelatie. Voorkom valkuilen door te denken voor een ander en dingen als vanzelfsprekend te zien. Wij knuffelen uw klanten en streven naar een sterke verbintenis. Nieuwsgierig hoe we dit doen? Bel voor een eerste date!

Basisbron: Het onderzoek is uitgevoerd door eHarmony, een datingsite met veel leden. De ondervraagden kregen vragenlijsten en psychologische testen.